- Bacalı doğalgaz cihazları, 8 metreküpten daha küçük alanlara yerleştirilmemeli.
- Doğalgaz cihazının bağlı olduğu bacaya, teknik olarak başka hiçbir cihaz bağlanmamalı.
- Cihazların bulundukları alanda en az 150 santimetrekare net geçişli, atmosfere açılan havalandırma menfezleri bulunmalı. Bu menfezler, asla kapatılmamalı.
- Bacalı kombi ve soba bulunan odalarda yatılmamalı.
- Bacalı cihazlar, banyo ve tuvaletlere yerleştirilmemeli.
- Hermetik kombiler kapalı balkonlarda kullanılırken, havalandırma menfezleri açık tutulmalı. Söz konusu hermetik kombi açık balkonda ise mutlaka koruyucu bir kutu içinde muhafaza edilmeli.
- Zehirlenme olaylarına yol açan önemli nedenlerden biri olan bacalarda, düzenli olarak temizleme işlemleri yaptırılmalı.
- Yüksekliği 4 metreden az bacalara, bacalı kombi veya şofben bağlanmamalı.
- Şönt (ortak), bacalara, bacalı kombi, şofben veya soba bağlantısı yapılmamalı.
- Cihazlar mutlaka müstakil bir bacaya bağlanmalı.
- Mutfaktaki doğalgazlı şofben veya kombi bacası, aspiratör bacasına bağlanmamalı.
- Bacalı cihazları bağlantıları, ek yerleri ve bacaya bağlandığı noktalar sızdırmaz (alüminyum folyolu bantlar), malzemeyle kaplanmalı.
- Standartlara uygun inşa edilmiş bacaların bulunduğu binalarda, bacalı tip cihazlar, müstakil baca olmadığı durumlarda ise hermetik tip cihazlar kullanılmalı
- Herhangi bir gaz kaçağı durumunda DOĞAL GAZ ACİL 187’i ARAYIN.
- Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddeleri doğalgaz yakıcı cihazlarınızdan, sayaçlarınızdan ve tesisatınızdan uzak tutunuz.
- Elektrik tesisat ve cihazları ile telefon ve kızgın su borularının doğalgaz tesisat ve cihazlarına olan mesafesi en az 40 cm olmalıdır. Bu nedenle elektrikli alet ve kabloları asla doğalgaz tesisatına asmayınız ve sarmayınız.
- Doğalgaz tesisat borularının aktif inşaat malzemeleri ile temasına engel olunuz. Tesisatınızı korozyona karşı koruyunuz.
- Binanızın ana kapama vanasının yerini öğrenerek ani bir müdahale durumunda yapacaklarınızı tasarlayınız.
- Doğalgaz tesisatını kendi amacı dışında ( elektrik, topraklama hattı vb.), kullanmak kesinlikle tehlikeli ve yasaktır.
- Doğalgaz tesisatı borularını taşıyıcı yapı elemanı olarak kesinlikle kullanmayınız.
- Doğalgaz tesisatı borularını dolap veya asma tavan içinde bırakmayınız.
- Mühürlenmiş vanalara, sayaçlara ve regülatörlere kesinlikle müdahale etmeyiniz.
- Doğalgaz tesisatınızda veya cihazınızda yapmak istediğiniz tadilatları yeterlilik almış firmalara yaptırmanız zorunludur. Ehliyetsiz ve yeterliliği olmayan firmalara kesinlikle tadilat yaptırmayınız.
- Doğalgaz cihazlarınızın bakımlarını yetkili servislerine yaptırınız.
- Gaz veya ısı üreten cihazlarınızın yanına veya aynı odaya benzin solventler, cila sprey boyalar, spreyli böcek ilaçları ve benzer basınçlı kutular gibi patlayıcı ürünler koymayınız. Bu tip uçucu ve patlayıcı ürünleri gaz cihazlarının yanından uzak tutmakla birlikte çocukların ulaşamayacağı kapalı bir yerde muhafaza ediniz.